1.29.2009

peristiwa yang lepas

Kat gamba nie: kipas bulat, muke bulat, camera bulat & cemin bulat. heheehe.. :)

Actually, tringin lak nak kuarkn pasal mende mende yang da lepas. yelaaah, still dalam mood kenang kenangan. hehehe.. wokeh! nak tau, alkesah nyer. tahun lps (08).. mase tu f4 lagi. dah tu, ramai yang kate time utk 'honeymoon' coz takde exam besar mase f4.hmm, tapi bagi tikah, ohh takdenyer. full.mampat.tak beberape sempat.dah tu sempit. ntah la. pe yg 'honeymoon' nyer. mungken, tdo aje kot. hehe..

okeh, bebalik cite asal. tikah ni budak KRS. alkesahnyer, tikah pegnglah jwtan bendahari. tikah, kalau bab duit duit nie kan, pehh! mmg suke gile.hehehe... Haaa, tp ingat amanah besau tau! huhu.. eh, jap jap! nak bagi tahu carta nyer. ishk,nak gak bg tahu.
Pengerusi: Fahmi.
N.Pengerusi,: Allia Md affendi
Setiusaha: NurulJannah Sulaiman
N.Stiusaha: Nurul Afiqah Baharudin
Bendahari : Nur Atikah Mohd Anuar :)

so, d'sbb kn kiteorng sume nie ade pgng jwtan, kiteorg d'amanahkn utk wat kem utk ahli KRS antara f1,2 & 3. and name kem tu plak, kemtyro '08. tadaaaaa... petame kali nyer, mengendalikan kem. salu nyer pergi kem..huhuhu^^

So, kiteorang mule planning dr awal tahun '08 tu, and jikalau tak silap lah. nak dekat petengahan tahun baru siap. peh! kalau tanye si Afiqah (ketua plan kem nie) nak wat lagi tak kem tyro utk tahun '09 nie. kompem nyer jwpn dier "takpelah time kasih". same la ngn kiteorg ni, perah otak nak wat tu, wat nie. aktiviti tu, tak jadilah. macam macam ado. tp cayelah! lebih rela jadi ahli aje banding jadik faci nyer. huhuhu.. so, tikah respect orang yang jadik faci yang salu kendalikan kem2 or pape pon, coz kerja nyer memang tak mudah yg disangke. dah kene baru tahu.. hehe..

dah la tu, beli barang-barang pon.. waaaah~! tak cukop tangan. tapi kebanyakan nyer, mmg berdikari lah nak wat nie sume. cikgu-cikgu pun ade bg support. jikalau tak, abeslah kiteorng..
lepas tu pulak, tibelah hari utk kiteorng jalankan tugas jadik faci2 yg mngawal atur kem nie.

Haa, time nie jikalau tak silap tgh taklimat & pendaftaran ahli. tp mase nie. tikah takde, g tuisyen. ehh, ilmu 1st. hehehe.. tp semacam tak adil lak, dtg lambat. huhuhu^^
Lps tu, diorang pasang khemah-khemah. mase nie tikah da smpai skolah. huhuhu.. tp bez ah tlg2 diorang pasang khemah. salu nyer bile kat kem, kene suruh pasanag khemah. hehehe..


dan seterusnye, gamba-gambar mase kem nie belangsung. 3 hari 2 malam....


Time nie plak, tgh2 mlm still discuss nak wat pe n wat pe and etc..
1st time tido dlm surau skolah. huhuhu.. kem punye pasal,tak mengape :)

emm.. aktiviti mase nie.. simpulan dan ikatan. mcm2 diorg kene wat.. tp hasilnyer: oke!

haa..mase nie. faci2 sume nga wat pesiapan utk treasure hunt. wlwpun tak bape hunt sgt. tp,oke lah. kn kn ?^^



adoyai~! saket ooh jari jemari mase wat tali temali nie. merah ke biru jadik nyer. huhuhu..

haaaa, nie cik afiqah.. suke gamba nie.dier nampak sweet saje. tukang snap: saye!^^
okehh, mase utk memasak! ^^





wokehh, seblah malam pulak. aktiviti ni diorng kene pergi kat faci and then kene sebutkan kata kunci yang padan dengan tempat tu. jikalau salah. faci tu akan tiup lilin yg diorang pegang tu.. lps tu, kne carik faci yg lain,yg ditugaskan pegang mancis. jikalau betul pulak, faci akan bagi tugasan kat kumpulan yg jwp kata kunci yg betul.. kat tempat tikah,tikah ade ngn kwn lg sorang,haris.. tempat kiteorg dekat sebalik pokok-pokok.dah le malam..bunyik2.adoyyaii.. okeh, lps tu jikalau kumpulan diorg betul, kiteorng bg tugasan seterusnyer.. kiteorg akan suroh diorng pakai daun2 kat tepi2 tudung or tlinge, asalkan diorg nmpak cam ala-ala org zmn dulu kala. lps tu,wat cam bulatan n then sambil pusing2 diorg kene triak huga! huga!. smpailah tikah n haris puas hati.. hehehe.. semacam membuli plak. tapi, takpe dlm kem aje kn kn? :)

so, ni antaranyer gambar yg sempat tikah snap. huhuhu^^



waaaa :D pagi yg cerah~.. lalalalalla..


dan hari yang last skali.. time tikah suke sangat.. makan! makan!^^

ohh ya. sebelum habis program ade buat kawad & sebagainyer.. sekadar biase-biase aje..






time for kemas-kemas! :)




lain-lain perkara ^^


akhir sekali, ucapan-ucapan dari barisan facilitator :) tikah takde, snap gambo~

akhir kata: walau payah macam mane pon, perkara yang diamanahkan, mesti dilaksanakan dengan sungguh-sungguh. dan walau penat macam mane pun kendalikan kem nie, tapi mmg seronok a hh~!! banyak bende pengalaman yg tikah dpt dlm kem nie. tata.. adeh! penat lah taep~

1 comment:

siti fatimah said...

hai kak tikah

alalalala penat taip eh.tulah sapa suruh taip mlm2....